Sälja gården?Sälja gården?

Lorensdal – Vellinge

17 mar 2023

Maria och Malin Ralman köpte Lorensdal för femton år sedan. Det var då ett stuteri som genom åren hunnit blir ganska nedslitet. 2008 – 2009 genomfördes därför en omfattande renovering och ombyggnad. Lorensdal har kommit att utvecklas till en omtyckt restaurang, festlokal, teater och ett företagshus med syfte att gynna kreativa konstarter i vid bemärkelse. På grund av omstruktureringar i familjen Ralmans fastighetsbestånd lades Lorensdal ut till försäljning i januari genom Skånegårdar i Lund. Nu står det klart att de nya ägarna är läkar- och företagarfamiljen Anna och Eskil Hammarström som köper gården genom företaget Mitt Hjärta.

”Mycket har skett under årens lopp och det har varit ett spännande och roligt projekt att förvandla hästgården till vad den är idag. Det känns bra att få lämna över till någon annan som kan fortsätta att utveckla Lorensdal och vi känner nu att vi hittat rätt köpare, säger Maria Ralman.”

Köpare är alltså Anna och Eskil Hammarström som för snart sju år sedan flyttade till Skåne från Hälsingland. De har tidigare under många år drivit privat sjukvård under företagsnamnet Mitt Hjärta.

Till Skåne kom familjen Hammarström inte minst på grund av hästarna och tävlingsverksamheten inom hoppning, där resorna från Hälsingland blev alltför långa. I slutet av förra året sålde de sin sista vårdcentral norröver och började då se sig omkring efter ett nytt verksamhetsställe i Skåne.

”Det kändes som om det var meningen när vi hittade fantastiska Lorensdal, som dessutom ligger i Eskilstorp, säger Eskil.”

”Vi är glada och tacksamma över att få möjligheten att ta över denna underbara företagsgård som Malin och Maria byggt upp med stort hjärta och mycket kärlek. Vi vill fortsätta att förvalta Lorensdal med respekt för dess historia och unika kvaliteter. Så småningom kanske vi också kan bidra med hälsoinriktade verksamheter, men det får visa sig framåt.”

Anna och Eskil Hammarström är just nu på gång att starta en privat hjärtläkarmottagning i Höllviken. Så småningom hoppas läkarparet att kunna förlägga verksamheten på Lorensdal.

Affären har hanterats av fastighetsmäklarna Ann Knutsson och Emelie Jung på Skånegårdar i Lund och hela försäljningsprocessen har tagit knappt två månader.