Sälja gården?Sälja gården?

”Vi har förälskat oss”

3 jun 2022

ESS Group förvärvar Skönabäck. ”Vi har förälskat oss”. 

Vid foten av Romeleåsen i Skurup, Skåne ligger anläggningen Skönabäck, en plats för häst- och naturälskare som 1993 förvärvades av Sten Mörtstedt med hustru Karin. Under åren har familjen Mörtstedt förädlat egendomen som omfattas av herrgård, elva bostäder, stallar, ridhus mm och inte minst 312 hektar åkermark och 63 hektar skog. Med stor passion och varsam hand har byggnader och park rustats upp. Man har även byggt upp en hästanläggning för hoppning, dressyr, trav och utvecklat en mycket fin hästrehabanläggning.

Nu har gården förvärvats av ESS Hotel Group AB. Överlåtelsen sker den 1 januari 2023 genom en bolagsaffär och driften kommer inledningsvis fortgå som tidigare.

”Vi har förälskat oss i platsen, byggnaderna och historien och ser fram emot att fortsätta att utveckla Skönabäck. Vi vill framför allt bygga en destination och skapa en mötesplats för människor där hästarna är en del av miljön, säger Jonas Stenberg, VD för ESS Hotel Group.

ESS Group driver idag hotellverksamhet med 11 hotell med olika inriktningar runtom i Sverige, Norge och Danmark. ESS Group har varit verksamt sedan 2007 då Ystad Saltsjöbad köptes som första hotell i gruppen koncern.

Affären har hanterats av fastighetsmäklarna Dag Magnusson, Ann Knutsson och Gustaf Magnusson-Kroon på Skånegårdar i Lund och hela försäljningsprocessen har tagit knappt fem månader.

För mer information kontakta, Skånegårdar; Dag Magnusson 0706–333037 dag@skanegardar.se eller VD Ann Knutsson 0703-016247 ann@skanegardar.se, ESS Group; Jonas Stenberg 0733-195818, jonas@essgroup.se.